Monday, April 13, 2009

Lombong Haram Jadah Raja Perempuan

Lombong-Lombong haram yang dijalankan dengan persetujuan Raja Perempuan Kelantan. Pegawai-pegawai yang cuba menjalankan tugas akan diberi amaran oleh Dato’ Shkori dan ditukarkan ke tempat lain dengan arahan daripada Raja Perempuan Kelantan. Raja Perempuan dipercayai menerima wang bagi setiap kali pengusaha berjumpa dengannya.
YB Timbalan Menteri Besar pernah diherdik oleh Raja Perempuan sebagai Jin mata sebelah yang makan duit. Sedarlah wahai Raja Perempuan siapakah Jin sebenar dan siapakah yang sukan makan duit haram hasil rampasan daripada rakyat jelata Kelantan yang rata-rata masih miskin.


Lombong emas haram di Gua Musang yang dijalankan oleh orang suruhan Ho Tin Tik. Kedudukan lombong ini di tepi jalan, penguatkuasaan tidak ke mana kerana Ho Tin tik dilindungi oleh Raja Perempuan.
Lagi satu lombong batu putih yang haram yang dijalankan oleh Ho Tin Tik yang dijalankan terang-terangan. Sekarang siapa yang rasuah? Pegawai penguatkuasakah atau Raja Perempuan sendiri. Sepatutnya Sebagai Raja Perempuan membantu Al-Sultan dan Kerajaan negeri meningkatkan hasil negeri. Apabila negeri ada hasil yang lebih, maka dapatlah menolong rakyat. Ini tidak HARAPKAN PAGAR, PAGAR MAKAN PADI.

6 comments:

 1. Ini semua fitnah untuk menjatuhkan kerajaan pakatan rakyat serta menghina istana kelantan.


  nak tengok kebenaran, sila masuk ke,

  http://www.rakyatkelantan.blogspot.com/

  ReplyDelete
 2. AWAS!!!! Sesungguhnya semua isi kandungan dalam blog ini dalah FITNAH / PEMBOHONGAN BESAR semata-mata untuk mencemarkan imej dan nama baik istana kelantan dan kerajaan negeri kelantan.

  Sesiapa yang melayari blog FITNAH ini dan menyebarkan fitnah dari blog ini kepada individu lain akan dikenakan tindakan.

  “Wahai orang-orang beriman! Jika datang kepada kamu seorang fasik membawa suatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini - dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) – sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu telah lakukan.” (Surah al-Hujurat: ayat 6)

  Orang-orang yang fasik adalah orang jahat di mana kata ‘fasik’ dalam al-Quran juga digunakan untuk orang yang menuduh wanita baik melakukan zina dan untuk orang munafik.

  “Orang-orang yang menuduh perempuan baik-baik melakukan zina kemudian mereka tidak dapat mendatangkan empat orang saksi,maka cambuklah mereka dengan lapan puloh kali cambuk dan jangan terima kesaksian dari mereka selamanya. Mereka adalah orang-orang fasik.” (Surah An-Nur: ayat 4)

  “Sesungguhnya orang munafik tersebut adalah orang-orang fasik.” (Surah At-Taubah: ayat 67)

  Di sini, perlu diingat, betapa perlunya kita memilih maklumat, apakah ia penting atau tidak.Kita juga perlu memilih pembawa atau pengirim maklumat, apakah dia dapat dipercayai atau tidak. Sesuatu berita yang diterima atau disebar harus diteliti beberapa kali akan kesahihan berita itu.

  Bagaimana kita hendak mempercayai seseorang yang tidak dikenal pasti memiliki pengetahuan tentang bidang atau sesuatu perkara yang disampaikannya, apatah lagi yang tidak dikenal latar belakang identitinya. Dengan itu, maklumatnya tidak layak diterima begitu saja, kerana boleh jadi dia pembohong atau kalaupun dia bukan pembohong, keterbatasan pengetahuannya menjadikan dia menyampaikan berita yang tidak benar.

  Tuntutan tersebut lebih penting lagi muthakir ini, apatah lagi sumber-sumber berita kini beraneka ragam. Orang fasik pun, menurut istilah al-Quran seperti yang disentuh di atas, semakin banyak. Jika diabaikan, akibatnya pasti seperti bunyi akhir ayat di atas yang bermaksud: “Sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu telah lakukan.” (Surah al-Hujurat: ayat 6)

  Prinsip dasar yang diletakkan oleh al-Quran bagi penerima maklumat antara lain ialah seruan Allah menerusi firman-Nya yang bermaksud: “Dan janganlah engkau mengikut apa yang engkau tidak mempunyai pengetahuan mengenainya; sesungguhnya pendengaran dan penglihatan serta hati, semua anggota-anggota itu akan ditanya tentang apa yang dilakukannya.” (Surah al-Isra: ayat 36)

  Maksud ayat di atas ialah apa yang kita dengar, lihat, terlintas di fikiran, yang kita tidak tahu kedudukan sebenar, lalu kita berprasangka mengenai hal-hal itu, maka kita akan diminta untuk mempertanggungjawabkannya.


  Kami tahu niat dan misi penulis blog untuk menghancurkan dan menghuru-harakan negeri kelantan darul naim yang amat kami cintai.

  Kepada pengunjung blog FITNAH ini, Sila layari Blog khas dari pegawai ISTANA Kelantan di : http://rakyatkelantan.blogspot.com/

  Terima kasih.
  wassalam

  ReplyDelete
 3. Aku sebagai orang Kelantan berpandangan dan amat bersetuju dengan pendedahan yang dibuat oleh tuan punya blog ini.Ini bukan soal manohara atau tengku temenggong atau berkait dengan kerajaan pas kelantan.Ini semata-mata mendedahkan hakikat sebenar kejadian di negeri Kelantan yang berlaku ketika ini yang mana majoriti rakyat kelantan amat terkilan dan marah dengan tindakan ala mafia raja perempuan kelantan,tengku temenggong serta kuncu-kuncunya.Benar,mereka perompak harta rakyat,khazanah yang Allah berikan kepada negeri Kelantan dibolot habis-habisan dan dibahagikan sesuka hati dikalangan kuncu-kuncu mereka.Antara tambahan pengkhianatan mereka terhadap rakyat kelantan dan kerajaan negeri kelantan adalah

  1.Pemberian besar-besaran tanah-tanah hutan simpan untuk diterokai dan dicuri balak serta hasilnya atas nama perladangan atas nama PROJEK DIRAJA kononnya kepada kapitalis-kapitalis cina yang sekarang bersenang-lenang di negeri Kelantan atas perlindungan Raja Perempuan Kelantan.

  2.Penganugeran besar-besaran tanpa kawalan tanah-tanah hakmilik Majlis Agama Islam Kelantan yang mana Tuanku Sultan adalah ketuanya,kepada SBJ Binajaya Development Sdn Bhd.Bahkan terdapat kes sebagai contoh di Wakaf Siku,Kota Bharu,sebuah masjid beserta tanah yang diwakafkan oleh pewakaf sebelum ini dirobohkan dan dialihkan ke tempat belakang dan tapak asalnya dibina bangunan atas nama PROJEK DIRAJA oleh SBJ.Hasilnya,masjid itu sekarang bagai hidup segan mati tak mahu kerana tersorok.Ini adalah pengkhianatan terhadap harta wakaf orang Islam.Begitu juga di Langgar,tanah-tanah majlis agama Islam serta tempat-tempat lain yang mana SBJ bermaharajalela tanpa perlu mengikut prosedur,habis tanah melayu dijual dan digadai.

  3.Kompleks kuarters kerajaan di Telipot diberi kepada sebuah syarikat cina yang menggunakan Tengku Temenggong Kelantan sebagai proksi PETRAZ HOLDINGS SDN BHD,apakah ini bukan pengkhianatan kepada rakyat Kelantan.Tanah ini bernilai berjuta-juta ringgit kerana lokasi di dalam bandar tetapi diberi dengan mudah,mungkin dengan premium yang minima atas nama KEMAKMURAN.

  4.Projek Lembah Sireh oleh Dato Geok,siapa berani nafikan yang Kerajaan Kelantan ditipu hidup-hidup bahkan boleh dikatakan teraniayai atas arahan dan perlindungan Raja Kelantan,Raja Perempuan dan kuncu-kuncunya.Tanah dalam bandar dijual dengan premium yang begitu rendah seolah-olah percuma,keluasannya bukan sedikit,menjangkau 1000ekar sepanjang sungai Kelantan.Dato Geok adalah banduan yang dibuang daerah ke Jeli dan akhirnya kerana pandai menjilat Raja Dan Raja Perempuan,maka diberi pelbagai keistimewaan.Ini bukan salah Kerajaan negeri tapi bila diperintah ala mafia,tiada apa yang dapat dilakukan.

  5.Projek tebatan banjir sungai kelantan,adakah asrol tahu siapa yang dapat?Projek bernilai RM1.3 billion yang mana pakej pertama telah diberi sebnayak RM300juta kepada syarikat JV tengku temenggong kelantan dan dato seri azim zabidi.Apa TT sejak bila ada kelulusan dan pengalaman dalam industri pembinaan?komisyennya TT bukan sedikit..antara 3%-5%,jadi jangan jadi bodoh!!...adakah raja begini yang nak dipertahankan???di depan kita berlagak baik tapi dibelakang kita habis semua duit rakyat dirampok.Tiada bezanya dengan orang politik bahkan lebih teruk.

  6.Juga kes-kes lombong emas,timah dan lain-lain....ingatlah pembela Sultan,buka mata dan otak,jangan jadi buta dan tuli hanya semata-mata nak membela institusi kesultanan.Benar,Institusi Raja harus dibela tapi RAJA YANG ZALIM WAJIB DISANGGAH,semoga Allah melindungi rakyat Kelantan dan memberi peluang kepada rakyat Kelantan untuk mendapat pemerintah yang ADIL DAN SAKSAMA.Yang berpegang teguh kepada agama,bukan hanya tahu berkaraoke dan menari poco-poco sahaja.

  ORANG DAHULU BERGOLOK BERGADAI HARTA DAN NYAWA DEMI MEMPERTAHANKAN TANAH AIR WALAU SEKANGKANG KERA TAPI DI KELANTAN,RAJA PEREMPUANNYA BERTUNGKUS LUMUS MENGGADAI DAN MENJUAL SETIAP INCI BUMI KELANTAN UNTUK MERAIH KEKAYAAN DAN MENANGGUNG GAYA HIDUPNYA.

  Fikir-fikirkanlah

  p/s:Setiap Jumaat,aku berharap Sultan tidak datang sembahyang di Masjid Kubang Kerian kerana kalau dia datang,alamatnya jam 2:30 lah baru nak start khutbah..alahai...apa nak jadi,rumah dekat,datang lambat..kalau sendiri-sendiri tak apa tapi ini menyusahkan habis semua orang...semua orang tahu ini...kadang2 dok tunggu-tunggu rupa-rupaynya tak datang-datang..alasannya sakit perut...alahai..malangnya rakyat kelantan...

  ReplyDelete
 4. Kami tahu, ada orang nak lihat negeri kelantan dalam keadaan huru hara, istana dan kerajaan negeri mahu dilaga-lagakan.

  Kami tahu orang sedang berusaha keras nak tengok kerajaan negeri pimpinan Tuan Guru Nik Abdul Aziz tumbang.

  Kami tetap sayangkan Istana Kelantan dan kerajaan negeri pimpinan Tuan Guru Nik Abdul Aziz yang mentadbir negeri ini dengan mengutamakan ISLAM.


  Anda silap langkah wahai penabur fitnah.

  ReplyDelete
 5. HELLO SEMWA,

  BLOG INI ADALAH KERJAAN ANJING BANCI ATAU PONDAN PENGECUT YG TELAH MEMINUM AIR SENINYA DESY DAN DEWI, BANCI / PONDAN INI ASALNYA DARI INDONESIA YG KESUMAT DENDAM PADA KERAJAAN KELANTAN KARNA KASUS MANOHARA DAN PENDEDAHAN YG DILAKUKAN OLEH 'TRUTH APPEARED' BLOG & 'BLOG RAKYAT KELANTAN'. ANJING INI JUGALAH YG TELAH MEROBEK BLOG 'TRUTH APPEARED'.

  ANJING INI MEMANG PINTAR BERBAHASA MELAYU KARNA IS BERASAL DARI RIAU. JANGAN TERPANCING DENGAN MENUDUH SESAMA BANGSA MALAYSIA.

  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!!! AYUH KITA DOAKAN!!!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!
  CELAKALAH HIDUP MU PENABUR FITNAH DI BLOG INI!

  ReplyDelete
 6. blog owner,we are not stupid,perhaps u r one! tuduhan tanpa bukti ialah fitnah.sedikit kami takkan percaya.nampak sangat kamu ni dibayar si mak desong itu kan

  sia sia saja kamu buat blog ini.penipuan tidak akan membawa kamu ke mana.bisa saje pengakhiran hidup kamu nanti merana seperti mak desong itu

  to heng,come back to toughlane blog

  ReplyDelete